joi, 21 aprilie 2011

MESAJ DE LA LIGA STUDENTILOR GEOGRAFIE SI GEOLOGI IASI

MESAJUL LIGII STUDENTESTI AL FACULTATII DE GEOGRAFIE SI GEOLOGIE IASI CARE SE REFERA LA PRACTICA STUDENTEASCA DIN PERIOADA 2 - 8 MAI 2011 ESTE URMATORUL:

Liga Studenţilor de la Geografie şi Geologie Iaşi Tel. 0746 18 19 46

Iasi, Bd. Carol I nr. 20A

http://lsgg-iasi.blogspot.com

www.geomember.uv.ro

lsgg_iasi@yahoo.com

Practica itinerantă, anul 2

Liga Studenţilor de la Geografie şi Geologie – Egea Iaşi, în colaborare cu Facultatea de Geografie şi Geologie, işi propune să organizeze un concurs de prezentări (SlideShow) ale practicii itinerante de primavară, desfăşurată în perioada 2 mai – 8 mai 2011.

Scopul proiectului este acela de a creşte gradul de implicare a studenţilor în aplicaţiile de teren şi de a spori caracterul ştiinţific al acestora. De asemenea, ne dorim ca studenţii să (re)conştientizeze importanţa practicilor itinerante, să promovăm manifestările ştiinţifice în cadrul L.S.G.G. şi să obţinem o mai bună colaborare cu profesorii facultăţii.

Pentru a realiza toate acestea, rugăm îndrumătorii de practică să ofere, la începutul aplicaţiei, lista cu itemii pe care studenţii să ii aibă în vedere în timpul deplasării, astfel încât să poată întocmi prezentările. De asemenea rugăm îndrumătorii de practică să delege câte un şef de echipă (coordonator) dintre studenţii fiecărei grupe de practică, cu care reprezentanţii L.S.G.G. să ia legătura. Concursul de slide-uri va avea loc la o dată comunicată ulterior, în cadrul unei şedinţe L.S.G.G. la care vor fi invitaţi toţi profesorii şi studenţii facultăţii, fiecare grupă de practică putând concura cu un singur montaj. Concursul va fi dotat cu premii.

Itemii pe care studenţii trebuie să îi ia în considerare sunt:

1. Descrierea traseului parcurs din punctul de vedere a: tipului si formelor de relief, particularităţilor climatice, vegetatiei, hidrografiei, elementelor inedite, spectaculoase etc.

2. Locuri deosebite vizitate: rezervaţii, mănăstiri, peşteri, saline, muzee, cât şi oraşele şi atracţiile turistice majore din fiecare.

3. Atmosfera generală a practicii – colaborarea cu profesorii, cât şi între studenţi.

4. O legendă a unui loc de pe traseu.

5. Condiţiile de transport, cazare, dificultatea traseului.

6. Intâmplări inedite şi lucruri deosebite învăţate.

7. Durata prezentarii: 10 min maxim

L.S.G.G. vă multumeşte pentru colaborare şi vă doreşte o practică frumoasă!

Preşedinte L.S.G.G.

Niciun comentariu: